Hoe kom je aan inspiratie? Hoe weet je wat de volgende stap is om te zetten? Hoe weet je of deze stap de juiste is? Vaak is het duidelijk, soms helemaal niet. Wat doe je dan? Laat je je hoofd hangen en komt dat stemmetje in je hoofd: “zie je wel, dit was geen goed idee, je weet nu al niet meer wat je gaat doen, je hebt nu al geen inspiratie meer”?
Of ga je evalueren? Kijken wat je gedaan hebt en wat anders kan? En zet je de volgende stap vol vertrouwen?

Kijk voor jezelf eens wat je patroon daarin is. Ben eerlijk tegen jezelf! Het leven wat je vandaag de dag leeft is het resultaat van dit soort beslissingen die je eerder hebt gemaakt.

Hoe doe ik dat?
Ook hier zijn er met regelmaat momenten waarop ik niet goed weet wat de volgende ‘juiste’ stap is. Of net zoals vandaag. Ik weet niet goed waar ik een blog over zal schrijven. Dat is niet het gebrek aan stof maar gebrek aan de juiste volgorde of juiste woorden om te vertellen wat ik wil overbrengen.
Schrijf ik dan geen blog? NEE! Integendeel, ik begin gewoon met de woorden die in mijn hoofd naar boven komen.
Is het dan meteen goed? Nee, vaak niet maar dat geeft niet. Want al schrijvende ontstaat dan mijn blog. De ene keer precies wat ik in gedachten had. De andere keer iets heel anders dan ik bedacht had en toch helemaal goed. Als ik niet begonnen was had het ook niet kunnen ontstaan. Zo ook dit blog. Ik heb de afgelopen week vaak gedacht ‘ hier kan ik een mooi blog over schrijven’! Ik zat een uur geleden achter mijn laptop en mijn hoofd was leeg. Lichte stress kwam op, het is maandag en ik heb mijn cliënten beloofd elke maandag een blog te versturen om ze te inspireren….. Hoe ga ik dat vandaag dan nog regelen….?

Een paar keer rustig ademhalen, de focus op mijn visionboards, een nieuw bestand openen en beginnen met wat er in mijn hoofd zit. Het resultaat is dat er een paar minuten later weer een blog klaar is.
Terwijl ik dit schrijf, besef ik dat dit is zoals ik veel van de dingen in mijn leven regel. Ik laat me niet tegenhouden als ik het even niet meer weet. Ik zet telkens een volgende stap ook al weet ik niet of de richting die ik in ga de juiste is. Ik ben niet meer bang om het ‘fout’ te doen. Ik zie waar ik kan leren. Ik kijk uit naar uitdagingen. Ik weet dat alles wat ik meemaak bijdraagt aan mijn ontwikkeling. Ik vertrouw op een mooie afloop en stel mezelf telkens de vraag :‘ hoe wordt het beter dan dit’? Dat zorgt ervoor dat ik mezelf blijf uitdagen om nieuwe energie te laten stromen. Dat zorgt voor nieuwe ervaringen en dus voor een beter resultaat.

Hoe zit dat bij jou?
Hoe reageer je als het net even anders loopt dan je had gedacht?

Zet elke dag een stap vooruit! Succes

Spread the love
Let me coach you.
Love Bianca

Getagd , , , , , , .

Bianca van Hal

Bianca van Hal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *