Waar wil je heen?

elke dag tranen in mijn ogen,

elke dag een lach op mijn gezicht.

elke dag de vraag ‘waarom’

elke dag de vraag ‘hoe’

elke dag hoop in mijn hart

elke dag vertrouwen in mijn buik

elke dag nieuwe inzichten

elke dag nieuwe kansen

elke dag verdriet

elke dag liefde

elke dag liefde

 

 

‘New beginnings are often disguised as painful endings.’

‘If you were born with the weakness to fail, you were born with the strength to rise.’

‘Oude manieren openen geen nieuwe deuren.’

‘Moving on can be scary but it’s not as hard as staying, when you know it’s time to go.’

‘Note to self : Let shit go.’

‘Focus on the powerful, euphoric, magical, synchronistic, beautiful parts of life, and the universe will keep giving them to you.’

‘Those who don’t believe in magic will never find it.’

 

En dan staat je leven op zijn kop maar valt alles toch op zijn plek. Elke dag gebeuren er dingen die ‘te toevallig’ zijn. Elke dag mooie momenten waar ik heel veel van leer.

De situatie nu is bijzonder vervelend en toch loop ik over van geluk. Elke dag nieuwe inzichten.

De Brienenoordbrug

Als ik richting Rotterdam rijd en ik ben op de Brienenoordbrug dan voel ik me thuis. Dan kom ik ‘ de stad’ binnen en dat voelt vertrouwd, fijn en als mijn thuis. Echter is dat ook anders nu. 2 Weken geleden rijd ik weer naar Rotterdam, muziekje aan op de brienenoordbrug en ik hoor dit:

“Waar wil jij heen? Waar dan?

Waar wil jij heen? Waar wil jij heen?

Waar wil jij heen? Waar dan?

Waar wil jij heen? Waar wil jij heen?” ‘Broerderliefde- Jungle’

Tja, daar zit je dan in de auto, een duidelijkere vraag kan er niet aan je gesteld worden. Die kwam binnen.

Waar wil ik heen? Wat wil ik met mijn leven? Wat wil ik überhaupt? Wat voel ik?

Elke dag zoveel vragen die door mijn hoofd spoken. Los van de ‘ waarom’ en ‘hoe’ vragen. Want natuurlijk vraag ik me elke dag ontelbare keren af:

waarom het niet zo mag zijn?

waarom ik niet samen met hem oud mag worden?

of ik ooit nog zoveel van iemand kan houden?

of ik ooit nog zoveel vertrouwen en vrijheid kan voelen in een relatie?

hoe ik nu verder moet?

hoe het nu gaat met de dromen die we samen hadden?

of ik ooit nog iemand vind waar ik zo intens gelukkig van word?

of we misschien toch nog bij elkaar gaan komen?

wat nu het belangrijkste en meest logisch is om te doen?

De laatste 2 weken waren echt een achtbaan van emoties, gevoelens, gedachten en gebeurtenissen.

Onbestemd.

Ik wilde wel, maar ik kon niet. Ik kon wel maar ik wilde niet. Als mensen aan me vroegen: ‘ hoe gaat het nu met je?’ gaf ik als antwoord: ‘ onbestemd’.

Genieten
Er was een festivalweekend salsadansen. Daar heb ik intens van genoten. De mooie jurkjes bleven deze keer thuis, mijn chilkleren gingen wel mee. Dit weekend was van mij. De confrontatie was groot. Liedjes die me aan ‘ons’ deden herinneren, een man met dezelfde parfum die me ten dans vroeg. Veel mooie mannen die een gesprekje met me aangingen, maar niet 1 kwam ook maar in de buurt van het gevoel wat ik krijg als ik terugdenk aan het zien van mijn ex. Dat alleen al ‘ mijn ex’ hardop uitspreken laat de tranen in mijn ogen springen. Maar ik was er met mijn lieve vrienden, er was een veilige plek. De zon scheen, overal muziek en ik heb super veel en fijn gedanst. Ik heb alleen dat gedaan waar ik me goed bij voelde. Voor het eerst in jaren, 4 dagen lang ontspannen, gedachteloos, met niemand rekening houden, ik voelde me vrij en helemaal oke met wie ik ben, helemaal in het moment.

Werk.
Zondag was ik weer thuis. Om op maandag weer aan het werk te kunnen gaan. Dat dacht ik, maar mijn lijf stak daar een stokje voor. Na een skype-gesprek met mijn coach moest ik weer terug naar bed. Dat was wel even een dingetje. Ik wilde zo graag voor jou een blog schrijven om je te inspireren. Maar het kon niet, ik moest ook nu weer echt lief zijn voor mezelf en gaan slapen. De dagen daarna ben ik op Texel bij vrienden geweest, dat was goed. Daar voelde ik heel goed hoeveel verdriet er zit, maar ook hoe ontzettend veel ik van mezelf hou, hoe blij ik word van tijd alleen doorbrengen. Dat maakt me sterk. Tegelijk besefte ik ook maar al te goed dat dit nog wel wat meer tijd gaat kosten om te verwerken dan ik een week geleden gehoopt had. En dat is helemaal oke.

Ik leef mijn leven nu echt per dag. Gelukkig is het vakantietijd en kan ik me dat dus ook veroorloven met mijn bedrijf.

Lief zijn voor mezelf
Ik ben lief voor mezelf. Ik voel een enorme kracht in me opkomen. Iets zegt me dat dit het belangrijkste keerpunt gaat zijn in mijn leven tot nu toe.

Laatst zei ik tegen een vriendin “ het is al vaker niet fijn geweest wat ik heb meegemaakt, het is er altijd beter op geworden. Nu is het echt heel erg fucked-up, dus kan het alleen maar heel veel beter worden. Dat is mijn houvast voor nu”. Ze reageerde met een lach, “dat is een echte Bianca uitspraak en gedachte”.

Dat is ook zo, ik heb de afgelopen 15 jaar zoveel geleerd en mezelf ontwikkeld, doorleeft en doorstaan dat ik weet en voel dat het nog veel beter gaat worden. Mijn mindset is zo getraind dat ik niet anders kan dan vooruit kijken, positief denken en lief zijn voor mezelf.

‘ A wise woman once said, “fuck this shit!” and she lived happily ever after.’

‘ A wise woman once said, “fuck this shit!” and she lived happily ever after.’

‘ Your new life is going to cost you your old one.
‘You’re always one decision away from a totally different life’

En nog veel meer van dit soort spreuken kom ik de laatste dagen overal tegen.
Toeval?

Nee, dat zeker niet. Alles wat op je pad komt is een reactie op de energie die je bent. Het werkt als een magneet. Deze spreuken zijn dus voor mij een heel mooi ‘teken’ op welk punt ik sta in mijn leven.

1 Beslissing verwijdert van een compleet ander leven. Een leven waar ik al heel mijn leven van droom. Dat ik veel los mag laten om daar te komen. En dat ik ook nog een aantal keren “fuck this shit” zal denken en zeggen.

Lees hier verder.

Practice what you preach

Practice what you preach.

Als je al mijn blogs terug zou lezen, op mijn workshops bent geweest en als je bij mij coaching hebt gehad, heb ik je onderstaande dingen waarschijnlijk eindeloos vaak proberen te leren :

ben dankbaar
maak keuzes
voel liefde
creëer ontspanning
focus op jezelf
maak je gedachten positief
je bent alleen verantwoordelijk voor jezelf
lach en geniet
stel vragen
luister naar je gevoel
En ga zo nog maar even door.

Een keuze:

Lees hier verder.

Einde

........ Zondag avond, na urenlang praten en huilen was het een feit: mijn relatie met mijn lieve vriend is over. Mijn wereld stort in. Al onze dromen zijn ineens verdwenen als sneeuw voor de zon.
Onze relatie is gestopt vanuit liefde. Dat klinkt wellicht wat vreemd. En toch is het zo. Ik weet het, ik begrijp het. Maar ik voel het alles behalve zo.

En dan nu, elk einde is een nieuw begin.

Een van mijn dromen is om veel mensen te helpen, echt veel. 1.000.000 Mensen wil ik bereiken. Daarvoor is er geld nodig. Hoe meer geld ik verdien hoe meer mensen ik kan bereiken. Daar ben ik hard mee bezig omdat het hard nodig is. En ik wil nog veel meer goeds doen wereldwijd.
Daarvoor heb ik een coach in de arm genomen. En omring ik me met mensen die deze
mindset steunen.
Daarin gaat het heel erg over de wet van aantrekking. Alles wat je denkt, trek je aan.
Hoe gaat dat dan in de praktijk?
Een hele poos geleden was ik aan het wandelen. Ik heb zeker een half uur lang mijn gedachten uitgesproken, een soort gesprek met mezelf/ universum gehouden.
Ik heb daarin gevraagd om elke maand 2 aanmeldingen voor mijn training op Curacao te ontvangen. Diezelfde avond sta ik op een netwerkborrel en ik zeg tegen mezelf : de juiste mensen komen vandaag naar mij toe. Niet veel later komt er een man naar me toe. Hij vraagt wat ik doe, is helemaal enthousiast en zegt meteen dat hij 20 klanten voor Curaçao aan kan leveren. Uh okee, ik vroeg om 24 klanten op jaarbasis en ik krijg er nu zomaar 20 aangeleverd. Dat gaat wel erg snel. Wat tof!

Lees hier verder.

Verkeerde afslag…

Wat kun jij leren van mijn verkeerde afslag?
Lees dit blog en laat je inspireren. En neem ook eens een verkeerde afslag.

Dankbaar zijn, het uiten van je dankbaarheid, dankbaarheid voelen.
Het komt allemaal neer op hetzelfde, en het is super krachtig.

Ik besteed er dan ook regelmatig aandacht aan in mijn blogs en de e-mails die ik verstuur. Zelf schrijf ik al 15 jaar elke dag op waar ik die dag dankbaar voor ben. Elke dag 5 dingen. Inmiddels heb ik daar 5 dingen aan toegevoegd waar ik trots op ben.

Afgelopen donderdag mocht ik 35 worden. Dat heb ik gevierd door een masterclass te geven.
De hele dag stond in het teken van geven. Dat alleen al was iets om dankbaar voor te zijn. Dat ik zoveel mocht geven.
Die dag was werkelijk 1 groot cadeau. De deelnemers kwamen met cadeautjes en bedankten me op voorhand al dat ze aanwezig mochten zijn. Er waren wat bekende en ook nieuwe gezichten. Ik werd liefdevol geïntroduceerd en het feest kon echt beginnen.
Het was een super toffe ervaring om zo voor een groep mensen te mogen staan en mijn kennis te mogen delen. Om de reacties te mogen zien en horen.
Ik heb van elke seconde intens genoten!

Lees hier verder.

Vertrouwen

‘Dat wat je aandacht geeft groeit’ ‘Wat je uitstraalt trek je aan.’ ‘What comes around goes around.’

Er is al veel over gezegd en geschreven. En toch blijft het een bron van inspiratie.

‘Het leven wat je vandaag de dag leeft, is het resultaat van de keuze die je eerder gemaakt hebt.’

Durf je deze verantwoording te nemen? Durf je dat onder ogen te zien? Als je nu lekker in je vel zit en gelukkig bent, is dat waarschijnlijk wat makkelijker dan wanneer het even tegenzit. Juist dan is het heel belangrijk om te kijken welke keuze je hebt gemaakt die dit resultaat als gevolg hebben. Want dan weet je wat je kunt veranderen.

Is het echt zo makkelijk? Ja!

Door je focus, energie en/of aandacht op wat anders te richten, ga je een ander resultaat bereiken. Je hebt altijd de keuze om je focus te veranderen en dus een ander resultaat te bereiken.

Lees hier verder.

Als hsp-er een ‘ veel in je hoofd zit – type’

Afgelopen zaterdag was het evenement ‘meet the maker’ bij Spoor8 in Nistelrode. Daar was werkelijk vanalles te doen op het gebied van duurzaam, bewust en biologisch leven en wonen.
Ook was er een lezing van Wim Lips over energetische tuinen. WAUW, wat was dit gaaf. Wim kan zo mooi vertellen over energie en trillingen, positieve invloed van edelstenen, planten en nog veel meer. Hij liet me aan de hand van simpele testjes voelen wat elektriciteit en planten aan invloed hebben. Ook nam hij een stukje uit de numerologie mee in zijn verhaal. In mijn geboortedatum zitten een aantal interessante feiten.
Zo zit ik dus veel in mijn hoofd. Volgens de cijfers besluit ik heel radicaal of ik iets ga doen of niet. Sta fysiek vaak op 1 been en dat is energetisch dus ook zo. Na het uittekenen van mijn geboortedatum liet hij me aan het cijfer 5 denken en ik voelde meteen de balans ontstaan.
Die dag was druk bezocht, dus ik had niet zoveel tijd om dit te laten bezinken.

Lees hier verder.

Persoonlijke ontwikkeling

Hoe ontwikkel je?

Hoe weet je wanneer je een stap hebt gezet?

Hoe weet je dat je op de juiste weg bent?

Hoe werkt dat nou: persoonlijke ontwikkeling?

 

Natuurlijk is het een persoonlijk proces. Dat betekent zoveel als dat de tijd die er voor staat persoonsgebonden is. Vergelijk jezelf niet met een ander!

Het begint met een verlangen, dat kan ook onbewust zijn. Of misschien wel een duidelijk doel.

Dan het besef waar je nu bent ten aanzien van het doel.

Als je weet waar je nu staat, weet je dus ook wat er nog nodig is om dat te bereiken. En dit besef is van belang.

Een van de belangrijkste stappen is het besef van wat je nodig hebt. Want nu kun je gericht aan de slag.

Dit kan een cursus, een coach of iets praktisch zijn.

Lees hier verder.

Inspiratie

Hoe kom je aan inspiratie? Hoe weet je wat de volgende stap is om te zetten? Hoe weet je of deze stap de juiste is? Vaak is het duidelijk, soms helemaal niet. Wat doe je dan? Laat je je hoofd hangen en komt dat stemmetje in je hoofd: “zie je wel, dit was geen goed idee, je weet nu al niet meer wat je gaat doen, je hebt nu al geen inspiratie meer”?
Of ga je evalueren? Kijken wat je gedaan hebt en wat anders kan? En zet je de volgende stap vol vertrouwen?

Kijk voor jezelf eens wat je patroon daarin is. Ben eerlijk tegen jezelf! Het leven wat je vandaag de dag leeft is het resultaat van dit soort beslissingen die je eerder hebt gemaakt.

Lees hier verder.

Welke keuze maak jij?

welke keuze maak jij?

Hoe blijf je bij jezelf in de waan van de dag?

Veel mensen die ik spreek zijn allemaal druk. Druk in het hoofd, overvolle agenda, moeten naar het werk, kinderen ophalen en brengen, sporten, werken aan de relatie. Men vergeet alleen zichzelf hierbij volledig. Men durft geen grenzen aan te geven, want wat als die je dan niet meer zo lief vindt? Wat als jij je grenzen aangeeft en de ander je arrogant vindt? Wat als jij zegt dat je iets niet wilt doen en de ander zich afgewezen voelt?
Dat is allemaal niet jouw zaak, niet jouw verantwoordelijkheid.
Hoe de ander over je denkt is niet van belang. Hoe druk de ander is en hoeveel die misschien wel gedaan krijgt in een dag of week is al helemaal niet van belang.
Het gaat namelijk over jou! En alleen JIJ bent echt belangrijk in je leven. Alleen JIJ bent verantwoordelijk voor je eigen leven.
Alles begint met DE KEUZE dat jij jezelf op nummer 1 zet. Dat je jezelf belangrijk genoeg vindt om te kiezen voor jezelf.

Lees hier verder.